Stelian Ion vrea USR la guvernare și asumarea portofoliului Justiției4Foto© hotnews.ro

Stelian Ion vrea USR la guvernare și asumarea portofoliului Justiției

, 14 știri, 8 vizualizări

"Este o dezbatere internă în care am prezentat puncte pentru o asemenea poziționare, cel puțin pentru solicitarea portofoliului Ministerului Justiției, nu pentru mine personal, ci pentru USR. Cred că ar trebui să fim în miezul problemei și să veghem mai departe la respectarea legii și la îndeplinirea obligațiilor asumate față de UE. Este un minister cheie în acest guvern și pe partea de luptă pentru apărarea justiției, USR a fost vioara întâi și s-ar potrivi foarte bine. Sunt argumente pro și contra", a declarat, luni, pentru Mediafax, Stelian Ion.

Acesta a spus că nu își dorește să conducă Ministerul Justiției, fiind dedicat deja candidaturii sale pentru Primăria Constanța.

De asemenea, deputatul a afirmat că o decizie privind această propunere și condițiile USR pentru susținerea unui nou Guvern va fi luată luni seară în cadrul Comitetului Politic al USR. Liderul USR, Dan Barna, a precizat că va merge marți la încă o rundă de consultări la Palatul Cotroceni, precizând că Alianța USR-PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. El a enunțat și patru condiții pentru a vota în favoarea următorului guvern.