Steve Bannon a părăsit conducerea site-ului Breitbart News
Foto: jurnalul.ro

Steve Bannon a părăsit conducerea site-ului Breitbart News

5 știri, 14

Fostul strateg-șef al lui Donald Trump a părăsit conducerea site-ului ultraconservator Breitbart News, locul în care și-a construit reputația. Decizia sa vine după ce mai multe comentarii critice pe care le-a făcut la adresa anturajului președintelui au fost publicate în controversata carte „Foc și pară: Înăuntrul Casei Albe a lui Trump”, relatează BBC News.

Steve Bannon a preluat conducerea site-ului în 2012, după decesul fondatorului Andrew Breitbart. În această perioadă, fostul strateg-șef al lui Donald Trump a făcut ca platforma să devină cea mai urmărită în rândul dreptei radicale americane.

„Steve rămâne o parte importantă din istoria noastră și îi vom fi recunoscători întotdeauna pentru contribuția sa și pentru ce ne-a ajutat să împlinim”, a declarat CEO-ul Breitbart News, Larry Solov, într-un comunicat publicat pe site.

Decizia lui Steve Bannon vine după ce mai multe comentarii critice făcute de el au fost publicate, săptămâna trecută, în volumul „Fire and Fury: Inside the Trump White House”. Considerat o sursă majoră a autorului Michael Wolff, Bannon afirmă, printre altele, că Donald Trump Jr., fiul cel mare al președintelui, a comis o „trădare” când s-a întâlnit cu un grup de ruși.

Aceste afirmații au provocat mânia președintelui american, care și-a acuzat fostul consilier că „și-a pierdut mințile”. Ulterior, Steve Bannon și-a exprimat regretele și l-a descris pe D...

    Citește pe libertatea.ro