Strategia națională de reintegrare socială pentru deținuți 2020-2024 a fost pusă în dezbatere de Ministerul Justiției© adevarul.ro

Strategia națională de reintegrare socială pentru deținuți 2020-2024 a fost pusă în dezbatere de Ministerul Justiției

, 6 știri, 17 vizualizări

„Implicarea Bisericii Ortodoxe Române (BOR), alături de reprezentații altor culte religioase recunoscute la nivel național, este relevantă și din perspectiva acțiunilor de diminuare a marginalizării sociale și de sprijinire a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate, la întoarcerea în mediul de proveniență.

Colaborarea preotului capelan de penitenciar cu parohiile, centrele social-filantropice și mănăstirile ortodoxe, prin valorificarea rețelei de suport social-filantropic a BOR, ar putea contribui semnificativ la susținerea persoanelor aflate în detenție, care urmează să revină în comunitățile de proveniență”, se arată în strategia elaborată de Ministerul Justiției.

În strategie sunt menționate mai multe studii efectuate în ultimii ani, între care și „Etnografia tranzițiilor la deținuți” (Durnescu, 2018), desfășurat în perioada 2016-2018, la Penitenciarul București - Jilava. Acolo este descris procesul de reintegrare, din perspectiva subiectivă a persoanelor private de libertate.