Studenții de la ASE pot să treacă anul și dacă au note mai mici de 5 la examene
Foto: www.romaniatv.net

Studenții de la ASE pot să treacă anul și dacă au note mai mici de 5 la examene

6 știri, 61

După ce a scos examenul de admitere de câțiva ani, conducerea Academiei de Studii Economice București a mai luat o decizie inedită: studenții de la ASE pot să treacă anul și cu note mai mici de 5, doar dacă au rezultate bune la activitatea de la seminar.

Astfel, studenții din cadrul Universității de Business care școlarizează 20.500 de studenți, pot lua note mai mici de 5 la examenul final și să promoveze examenul dacă au o notă destul de mare la seminar (astfel încât media celor două note să fie de cel puțin cinci).

„Până acum, studenții erau obligați să ia minimum nota cinci în examenul final pentru a nu rămâne restațieri, dar, de anul viitor, nota de la examenul final se va aduna cu cea de la seminar, iar dacă nota finală este cinci, studenții promovează materiile respective”, a spus Dragoș Stoica, președintele senatului studențesc al ASE, la interviurile ZF Live

El a adăugat că această măsură a fost luată deoarece ASE consideră că munca depusă pe parcursul unui semestru, de către studenți trebuie să fie luată în considerare. În plus, această modificare în ceea ce privește examinarea studenților îi motivează pe aceștia să să fie activi în timpul anului.

„Am analizat opiniile studenților, dar și ale profesorilor, și am decis să nu anulăm munca studenților pe 14 săptămâni cu un singur examen. Validând activitatea din timpul anului stimulăm studenții”, a adăugat Dragoș Stoic...

    Citește pe libertatea.ro