SUA instituie de la 1 iunie taxe vamale pe importurile de oțel și aluminiu din UE. Reacție de la Bruxelles
Foto: www.romaniatv.net

SUA instituie de la 1 iunie taxe vamale pe importurile de oțel și aluminiu din UE. Reacție de la Bruxelles

15 știri, 20

UPDATE Uniunea Europeană va intenta un proces la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) împotriva taxelor impuse de SUA pe importurile de oțel și aluminiu din UE, a afirmat joi comisarul european pentru Comerț, Cecilia Malmstrom, într-un briefing de presă.

„Statele Unite au încercat să utilizeze amenințarea restricțiilor comerciale ca pe o pârghie pentru a obține concesiuni din partea Uniunii Europene, însă nu acesta este modul în care facem afaceri și cu siguranță nu între parteneri, prieteni și aliați de lungă durată", a declarat Cecilia Malmstrom.

„Acum, că avem claritate, răspunsul UE va fi proporțional și în conformitate cu normele Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). Vom declanșa acum un proces de soluționare a litigiilor în cadrul OMC, întrucât aceste măsuri din partea SUA merg în mod clar împotriva normelor internaționale convenite", a spus comisarul european pentru Comerț.

„Vom impune, de asemenea, măsuri de reechilibrare și vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja piața UE de deturnare a schimburilor comerciale cauzată de aceste restricții din SUA", a mai menționat oficialul.

Uniunea Europeană va impune contramăsuri, după ce Statele Unite au hotărât să nu mai o scutească de tarifele la importurile de oțel și aluminiu, a afirmat, tot joi, și șeful Executivului comunitar, Jean-Claude Juncker.

„Astăzi este o zi proastă pentru comerțul mondial. Așadar, vo...

    Citește pe romaniatv.net