Suedia, fără un lockdown strict, are cel mai mare număr de infecții noi pe cap de locuitor din Europa3Foto© stirileprotv.ro

Suedia, fără un lockdown strict, are cel mai mare număr de infecții noi pe cap de locuitor din Europa

, 4 știri, 31 vizualizări

Suedia a înregistrat în ultima săptămână cele mai multe cazuri noi de Covid-19 pe cap de locuitor din Europa și numărul pacienților internați la terapie intensivă este cel mai mare înregistrat în țară de la începutul pandemiei, relatează The Guardian.

Țara scandinavă, care a ales să nu impună carantină, are o medie pe șapte zile de 625 de noi infecții la 1 milion de oameni, potrivit ourworldindata.org. Prin comparație, Polonia a înregistrat 521, Franța - 491, Olanda - 430, Italia - 237 și Germania - 208. Cifra înregistrată de Suedia este cu mult mai mare decât cele ale țărilor vecine: Finlanda, Danemarca și Norvegia, cu 65, 11, respectiv 132 de cazuri la 1 milion de persoane.

Conform datelor oficiale, luni, la terapie intensivă în spitalele suedeze se aflau 392 de oameni, față de vârful înregistrat în al doilea val al pandemiei, de 389, în ianuarie, dar cu mult mai mic față de primăvara lui 2020, când vârful a fost de 558 pacienți. Deși numărul de infectări și al celor internați la terapie intensivă a crescut, bilanțul deceselor asociate Covid-19 în Suedia nu a crescut prea mult.