Supărarea liberalilor înainte de moțiune© romaniatv.net

Supărarea liberalilor înainte de moțiune

, 6 știri, 20 vizualizări

Parlamentul dezbate și votează moțiunea de cenzură, marți, de la ora 14.00. "Mâine, ÎN TIMPUL moțiunii de cenzură, slujbașii politici ai doamnei Carmen Dan și ai lui Florin Iordache ar dori să facă o ședința comună a Comisiilor Juridică și de Apărare în care să modifice atribuțiile Poliției pe modelul unei legi declarate deja neconstituționale. Repet: pesediștii au convocat o ședință de comisie ÎN TIMPUL alocat moțiunii de cenzură, știind că Opoziția nu poate participa și presa va fi concentrată doar pe votul contra Guvernului", scrie Raețchi pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PNL spune că este ilegal să faci ședințe de comisie în intervalul lucrărilor plenului.

„Îl somez pe Marcel Ciolacu să nu accepte o astfel de ilegalitate, mai ales având în vedere motivul pentru care Carmen Dan vrea să recurgă la ea.

Fără să mai aștepte avizul CSAT, Dan încearcă să strecoare printre măsurile necesare pentru reforma Poliției și modificări prin care devine mult mai facilă conducerea la secție a protestatarilor, chiar dacă aceștia se legitimează (pentru a acoperi abuzul de la Topoloveni, unde cetățenii și-au prezentat buletinul, dar au fost duși la secție sub pretextul că sistemul de verificare prin stație nu funcționează) sau prevederi prin care Poliția capătă atribuții antitero, concurând astfel structurile specializate (pesediștii au încercat în general să cloneze serviciile de protecție și informații - au dorit să facă din Jandarmerie un mic SPP, de pildă, pe care să îl controleze politic)", precizează Ovidiu Raețchi.