Suspendare si demitere
Foto: www.bzi.ro

Suspendare si demitere

7 știri, 54

Doua teorii se bat cap in cap. Daca Iohannis va fi suspendat, trebuie declansata si procedura de demitere? Da sau nu? Partizanii unei tabere dar si partizanii celeilalte tabere sunt membri marcanti PSD. Ori sustinatori ai acestui partid. In definitiv, cum trebuie procedat? daca este obligatorie si procedura de demitere, nu cumva suspendarea este riscanta? Iar la capatul acestui proces, Klaus Iohannis ar putea iesi, Doamne fereste, intarit?

Cei care sustin ca Iohannis poate fi suspendat pana in 30 de zile din functia de presedinte, fara a fi obligatorie si declansarea procedurii de demitere, au in vedere doua rationamente. 1). O procedura de demitere este contraproductiva cu un an inaintea alegerilor prezidentiale si, mai mult decat atat, daca nu sunt stranse suficiente voturi, Klaus Iohannis ar putea sa iasa in castig. Asa cum s-a intamplat de atfel si cu Traian Basescu in doua experimente traumatizante pentru PSD.

2). Parlamentul face si Parlamentul poate desface. Cu alte cuvinte, daca printr-o decizie a Parlamentului se poate merge la suspendare si la declansarea referendumului pentru demitere, tot printr-o decizie a Parlamentului cateva zile mai tarziu s-ar putea renunta atat la suspendare cat si la referendumul de demitere.

    Citește pe bzi.ro