Svetlana Tihanouskaya cere liderilor europeni să nu recunoască alegerile din Belarus3Foto© agerpres.ro

Svetlana Tihanouskaya cere liderilor europeni să nu recunoască alegerile din Belarus

, 10 știri, 57 vizualizări

La această oră liderii Consiliului Europei discută situația din Belarus. Și Klaus Iohannis participă la videoconferință, unde ar urma să se ia o decizie politică față de evenimentele care se întâmplă după alegerile prezidențiale. Svetlana Tihanouskaya, care se află în acest moment în Lituania, s-a adresat șefilor de stat și guverne europeni printr-un mesaj video. Ea le-a spus că este gata să conducă un organism național prin care se va face trecerea pașnică de la regimul lui Lukashenko la un regim democratic.

Svetlana Tihanouskaya, liderul opoziției din Belarus

TIHANOUSKAYA către liderii UE: ”Vă cer să nu recunoașteți aceste alegeri frauduloase. Domnul Lukașenko și-a pierdut întreaga legitimitate în ochii națiunii noastre și ai lumii. Onorați lideri ai Europei, vă cer să susțineți trezirea Belaruslui. Solicit tuturor țărilor să respecte principiile dreptului international. Vă cer să respectați suveranitatea Belarusului și alegerea poporului Belarus”.

Pentru cele mai importante știri ale zilei, transmise în timp real și prezentate echidistant, dați LIKE paginii noastre de Facebook!