Tânără din Constanța, rănită grav pe pârtia de schi de la Durău2Foto© libertatea.ro

Tânără din Constanța, rănită grav pe pârtia de schi de la Durău

, 5 știri, 19 vizualizări

O tânără din județul Constanța s-a rănit grav, sâmbătă seara, pe pârtia de schi de la Durău, după ce s-a izbit de un stâlp al instalației de zăpadă. Șeful Serviciului Salvamont Neamț, Raul Papalicef, a declarat că victima nu purta cască de protecție. Tânăra s-a dezechilibrat, s-a izbit violent în plasele de protecție din care a fost proiectată în stâlpul instalației.

Salvamontiștii au intervenit imediat și i-au acordat primul ajutor. "Victima a fost inițial inconștientă și cu hemoragie buco-nazală. A fost transportată și predată la ambulanță. Plasele de protecție aflate pe pârtiile de schi au rolul de a diminua impactul și nu garantează integritatea.

Pentru evitarea accidentelor cu urmări grave, schiorii trebuie să poarte echipament de protecție și să își coreleze viteza în funcție de capacitățile tehnice stăpânite, a condițiilor pistei și a vizibilității", a declarat șeful Serviciului Salvamont Neamț, Raul Papalicef. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.