Tăriceanu critică intenția de desființare a Secției speciale3Foto© puterea.ro

Tăriceanu critică intenția de desființare a Secției speciale

, 11 știri, 15 vizualizări

Tăriceanu spune că magistrații ar trebui să poată avansa doar dacă nu au cauze infirmate ulterior de instanțe superioare sau europene. Aceasta în condițiile în care, în aprilie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv pe Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă pentru că ar fi mințit în declarațiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafețe din Pădurea Snagov și a fermei Băneasa.

”Dezaprob încăpățânarea pe care ministrul Justiției o afișează atunci când vine vorba de desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Mă enervează și mai mult faptul că, neavând argumente proprii, apelează la: așa ne-a spus GRECO, așa ne-a spus Comisia Europeană, așa ne-au recomandat X și Y (de obicei persoane sau instituții din afara României).

Corupția este un fenomen care trebuie combătut zi de zi, ceas de ceas. Trebuie combătută de noi toți și nu doar de câțiva aleși de sistem și puși pe un soclu de pe care taie și spânzură. Oricât de tare ne-ar durea acest flagel el nu poate fi contracarat cu încălcarea legii, cu abuzuri și în final cu prețul distrugerii independenței justiției.