Tăriceanu despre Kovesi: O recunoaștere involuntară că a fost la întâlnirea din casa lui Oprea în calitate oficială
Foto: www.agerpres.ro

Tăriceanu despre Kovesi: O recunoaștere involuntară că a fost la întâlnirea din casa lui Oprea în calitate oficială

9 știri, 18

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că anunțul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, că nu se va prezenta la audierile din 14 iunie de la Comisia parlamentară de anchetă privind prezidențialele din 2009 este "o recunoaștere involuntară" a faptului că s-a aflat la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea în calitate oficială.

"Am luat act cu surprindere de refuzul procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi, de a se prezenta pentru audieri în fața Comisiei speciale de anchetă a Parlamentului. Motivația refuzului său demonstrează fie o necunoaștere a unor principii de drept, fie ignorarea acestora cu bună-știință. N-ar fi pentru prima dată, dacă ne amintim de inițiativa anchetării Guvernului de către DNA invalidată prompt de Curtea Constituțională.

Și într-un caz, și în celălalt, avem de-a face cu o atitudine incompatibilă pentru un magistrat, mai cu seamă dacă ne raportăm la funcția cheie pe care o ocupă în ierarhia Ministerului Public, unde ar trebui să fie un model de profesionalism și corectitudine. Motivația refuzului de a se prezenta în fața Comisiei este cu siguranță și o recunoaștere involuntară că s-a aflat la celebra întâlnire în calitate oficială", a afirmat Tăriceanu, într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES.

    Citește pe jurnalul.ro