Tăriceanu, despre răspunsurile lui Coldea: Încearcă să eludeze adevărul
Foto: adevarul.ro

Tăriceanu, despre răspunsurile lui Coldea: Încearcă să eludeze adevărul

5 știri, 11

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că intervențiile și răspunsurile date de fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, în Comisia parlamentară de control al SRI, au fost complet inadecvate și încearcă să „eludeze” adevărul despre protocoalele SRI cu alte instituții.

„Sincer să vă spun nu am urmărit săptămâna trecută. Fiind Săptămâna Mare mai aveam și alte probleme pe agendă. N-am urmărit, n-am participat, nu sunt membru al Comisiei SRI. Însă din informațiile pe care le-am făcut și din declarația făcută de președintele Comisiei, domnul Claudiu Manda, rezultă că intervențiile și răspunsurile domnului Coldea au fost total inadecvate, prin modul de comportament, prin răspunsurile pe care le-au dat, prin care încearcă de fapt să eludeze adevărurile care trebuie spuse în fața Comisiei, pentru că acesta este rolul acestei comisii, de a verifica legalitatea funcționării Serviciilor în România”, a afirmat Tăriceanu marți, după ședința Biroului permanent al Senatului.

În ceea ce privește amenințările făcute de Florian Coldea, șeful Senatului a spus că acesta vrea să inducă ideea că nu exte posibilă desecretizarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI și alte insituții din sistemul judiciar, pe motiv că acest lucru ar afecta siguranța națională.

„Am văzut în presă după aceea acele amenințări și e o chestiune care sigur cei care avem experiență politică ...

    Citește pe cotidianul.ro