Tăriceanu: Dosarul Microsoft nu e singurul eșec care face să se cutremure DNA
Foto: www.agerpres.ro

Tăriceanu: Dosarul Microsoft nu e singurul eșec care face să se cutremure DNA

10 știri, 55

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Sinaia, referindu-se la dosarul Microsoft, că acesta nu este singurul eșec al DNA care face instituția să se 'cutremure', el vorbind și despre abuzurile unor procurori.

"Să știți că dosarul Microsoft nu este singurul eșec care practic face să se cutremure instituția DNA-ului. Mie mi se pare foarte grav ceea ce s-a întâmplat în dosarul Microsoft pentru că acolo sunt o serie de persoane de care foarte multă lume, nu numai eu, și eu îi cunosc pe unii dintre ei și pot să spun că sunt oameni onești și de probitate profesională și care cred că au fost acuzați pe nedrept.

De fapt, pentru unii dintre ei și concluziile ați văzut că sunt foarte clare, nu s-au găsit probe acuzatoare. Cu toate astea, dosarul a trenat extrem de mult și oamenii aceia au avut de suferit cel puțin în plan personal, profesional și politic. (...) Mie mi se pare foarte grav să existe procurori care se simt acoperiți de impunitate și care își permit să facă anchete în stilul celuia de la Prahova, să facă o serie de abuzuri sexuale asupra femeilor cum este cel de Oravița și probabil câți și mai câți.

(...) Toate aceste abuzuri, precum și numărul foarte mare de dosare care au fost trimise înapoi la Procuratură pun sub semnul întrebării în mod serios funcționarea acestei instituții", a spus Tăriceanu, într-o conferință de presă la finalul lucr...

    Citește pe agerpres.ro