Revocare Kovesi. Tăriceanu: "Este foarte grav că Iohannis joacă politic"
Foto: www.antena3.ro

Revocare Kovesi. Tăriceanu: "Este foarte grav că Iohannis joacă politic"

5 știri, 250

Președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți, la Brașov, că președintele Klaus Iohannis nu întârzie cu răspunsul la cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare a procurorului șef al DNA, Codruța Kovesi, însă a adăugat că, în opinia sa, este foarte grav că șeful statului s-a antepronunțat și "joacă politic" această chestiune.

''N-aș putea să spun că întârzie. Ca să fiu corect, abia la sfârșitul săptămânii trecute, vineri parcă, a primit documentele de la CSM. Nu se poate spune că întârzie. Altceva pot să spun. Președintele în loc să-și ia o marjă de rezervă și să fi spus, în momentul în care Ministrul Justiției a cerut revocarea, să fi spus 'da, o să stau să analizez solicitarea de revocare, argumentele propuse', domnia sa s-a și pronunțat că nu consideră că este necesară revocarea, ceea ce după părerea mea este o greșeală'', a afirmat Tăriceanu, într-o conferință de presă.

El a adăugat că în cazul deciziei președintelui este vorba de două chestiuni: aspectul juridic și aspectul politic, iar din punct de vedere juridic argumentele furnizate de ministrul Justiției sunt imbatabile.

''Din punct de vedere politic, a juca această această chestiune politic intră într-o contradicție flagrantă cu rolul constituțional al președintelui, care, prin Constituție, este chemat să vegheze la respectarea Constituției. Ministrul Justiției a invoca...

    Citește pe antena3.ro