Tăriceanu exclude OUG sau asumarea răspunderii pe Codurile Penale: Mergem pe procedură parlamentară
Foto: www.cancan.ro

Tăriceanu exclude OUG sau asumarea răspunderii pe Codurile Penale: Mergem pe procedură parlamentară

12 știri, 34

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că este exclusă ordonanță de urgență sau asumarea răspunderii pe Codurile Penale, singura variantă acceptată urmând să fie dezbaterea parlamentară.

"”Nu se discută, nu am discutat de niciun fel de o pe modificarea codurilor. Scoateți din discuție acest subiect. Vom merge exclusiv pe calea dezbaterilor parlamentare. Nici asumarea răspundetrii nu e avută în vedere. Doar dezbaterea parlamentară", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Legat de ședința Coaliției de luni, cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, Tăriceanu spune că nu s-a discutat despre modificarea codurilor.

"Ministrul Justiției elaborează un document pe care MAE și Ministerul pe Afeceri Europene să îl comunice partenerilor europeni. Acest document vizează o prezentare în rezumat a modificărilor care urmează să fie adoptate pe Codului de procedură penală și Codul penal. Cred că este nevoie de o informare corectă, obiectivă a ceea ce se urmărește în Parlament. Am văzut o serie de știri false cu privire la anumite așa zise modificări care ar urma să se facă", a mai spus Tăriceanu.

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat că săptămâna aceasta se va lua o decizie cu privire la posibilitatea ca modificarea Codurilor penale să se facă prin OUG, afirmând că liderii partidului se vor consulta cu experți din domeniu juridic.

Vineri, președintele PSD, Liviu D...

    Citește pe zf.ro