Tăriceanu îi ia apărarea lui Vâlcov: Până la condamnarea definitivă, are aceleași drepturi ca orice alt cetățean
Foto: www.libertatea.ro

Tăriceanu îi ia apărarea lui Vâlcov: Până la condamnarea definitivă, are aceleași drepturi ca orice alt cetățean

5 știri, 17

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că Darius Vâlcov trebuie să rămână în aparatul guvernamental, după condamnarea în primă instanță la 8 ani de închisoare. El afirmă că nu este o decizie definitivă a instanței, iar acesta are aceleași drepturi ca orice cetățean.

„Până la condamnarea definitivă, domnul Vâlcov are aceleași drepturi ca orice alt cetățean. Din acest punct de vedere, vă pot spune mai departe că este o problemă care ține și de el și de primul ministru și trebuie să o trateze persoanele la care m-am referit”, a spus Tăriceanu, într-o conferință de presă la finalul lucrărilor Școlii Politice de Iarnă a TLDE.

Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Decizia nu este definitivă.

Și liderul PSD Liviu Dragnea a reacționat, după condamnarea lui Vâlcov la 8 ani de închisoare: ”Trebuie omorât azi, acum, împușcat!”, a spus Dragnea vineri, la Parlament, înainte de ședința Birourilor Permanente reunite ale Legislativului.

Dragnea a precizat, ulterior, că decizia privind păstrarea lui Darius Vâlcov în Executiv trebuie luată de premier.

    Citește pe libertatea.ro