Tarifele pentru convorbirile către statele din interiorul SEE se plafonează2Foto© libertatea.ro

Tarifele pentru convorbirile către statele din interiorul SEE se plafonează

, 8 știri, 8 vizualizări

Tarifele pentru apeluri fixe și mobile către orice țară din interiorul Spațiului Economic European (SEE) nu vor depăși 0,19 euro (fără TVA) pe minut și 0,06 euro pentru un SMS, începând cu 15 mai 2019, a anunțat luni Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Apelurile internaționale în SEE (statele Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein) sunt apelurile făcute atunci când consumatorul, aflat în țara unde deține abonamentul, sună pe cineva din altă țară din SEE, în comparație cu apelurile în roaming, care sunt apelurile efectuate de utilizator atunci când călătorește în străinătate.

Plafoanele tarifare de 0,19 euro pe minut pentru apeluri și 0,06 euro pentru SMS se aplică doar apelurilor și SMS-urilor către numere din SEE care sunt tarifate în funcție de consumul efectiv, nu și celor care sunt incluse în abonamente/ (extra) opțiuni deja achiziționate. Totuși, după epuizarea minutelor sau SMS-urilor incluse, tariful aplicabil trebuie să respecte plafonul reglementat.