″Teach″ de Alex Brendea, cel mai bun film din Competiția România la Astra Film Festival3Foto© hotnews.ro

″Teach″ de Alex Brendea, cel mai bun film din Competiția România la Astra Film Festival

, 5 știri, 15 vizualizări

​Premiile Astra Film Festival 2019 pleacă în Franța, Belgia, Israel, Estonia și România! Câștigătorii celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu au fost anunțați sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor, care a avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu. Juriile celor 4 competiții au avut de ales dintr-o selecție finală de 46 de filme.

Premiul pentru ”Cel mai bun film din Competiția Internațională” a fost acordat filmului ”Immortal” (Nemuritor) de Ksenia Okhapkina pentru că dezvăluie dintr-o perspectivă foarte particulară moduri în care aparatul de stat poate modela mințile noilor generații utilizând discursul imperialist propagat de o agendă politică toxică. Din motivația juriului competiției Internațional, format din Olivia Cooper-Hadjian, Martin Horyna și Claudiu Turcuș: ”Filmul e o declarație împotriva dinamicii periculoase a naționalismului care se răspăndește peste tot în lume.”

”I See Red People” (Văd roșu) de Bojina Panayotova a fost alegerea juriului pentru Premiul ”Cel mai bun film din Competiția Europa Centrală și de Est”, pentru complexitatea misiunii pe care și-a asumat-o regizoarea, și anume aceea a înțelegerii naturii legăturilor familiei ei cu fostul regim comunist din Bulgaria. Din motivația juriului competiției Europa Centrală și de Est, format din Peter Dale, Zhang Yang și Mirela Nagâț: ”Un film captivant care pune întrebări grave și profunde cu privire la viața de după căderea regimurilor totalitare.”