Tehnologie anticutremur de ultima generatie, instalata la Antipa3Foto© wall-street.ro

Tehnologie anticutremur de ultima generatie, instalata la Antipa

, 8 știri, 19 vizualizări

Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa transmis AGERPRES, aproape 9 luni de muncă laborioasă și anevoioasă au fost necesare pentru ca actualul schelet de Deinotherium gigantissimum să fie restaurat după dezastrul pe care l-a suferit pe 4 martie 1977. Această comoară a Muzeului Antipa, o piesă de valoare științifică mondială și un exponat de excepție din patrimoniul cultural al României, nu ar mai putea 'supraviețui'' unui alt cutremur de asemenea magnitudine, arată sursa citată.

'Importantele pagube produse în colecții după cele două cutremure majore din 1940 și 1977 au determinat Muzeul Național de Istorie Naturală 'Grigore Antipa' să acționeze pro-activ, prin aducerea și implementarea tehnologiei japoneze 'ľ-Solator', ceea ce permite protejarea specimenelor prețioase și pieselor de patrimoniu din România împotriva unui posibil cutremur major în București.

Acesta este un proiect pilot la nivel european, astfel încât tehnologia inovatoare să poată fi văzută sau/și testată de oricine dorește implementarea unei soluții similare', a declarat Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Antipa, citat în comunicat.