INS: Pensionari vs salariați, raport oficial
Foto: adevarul.ro

INS: Pensionari vs salariați, raport oficial

9 știri, 49

Județul Teleorman, devenit celebru după ascensiunea politică a liderului PSD, Liviu Dragnea, deține cel mai mare raport dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat și cel al salariaților, 17 pensionari la 10 salariați, conform ultimelor date ale Institutului Național de Statistică (INS). La polul opus, în București sunt 5 pensionari la 10 salariați. La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, Teleormanul a fost pe locul doi pe țară în ceea ce privește prezența la urne, 46,3%, față de media de 39,7%, iar PSD a obținut o victorie clară, cu peste 62%, comparativ cu media de 45,5%.

Potrivit INS, pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanțe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă și cea maximă fiind de 502 de lei (860 lei în județul Botoṣani față de 1362 lei în Municipiul București).Pensionarii de asigurări sociale dețin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 89,7% în totalul celor de asigurări sociale.

Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (76,3%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinși în categoriile de pensii – anticipată și anticipată parțial – au reprezentat 2,0%.

    Citește pe cotidianul.ro    Tendințe