Tenismenul Nicolas Jarry, suspendat provizoriu pentru dopaj5Foto1Video© bzi.ro

Tenismenul Nicolas Jarry, suspendat provizoriu pentru dopaj

, 11 știri, 19 vizualizări

Jucătorul chilian de tenis Nicolas Jarry (locul 78 ATP) a fost suspendat provizoriu după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat cu ocazia participării cu echipa țării sale la Cupa Davis, în noiembrie anul trecut, la Madrid, scrie EFE. Jarry a ieșit pozitiv la Ligandrol și Stanozolol, două substanțe interzise de Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA).

Federația internațională de tenis (ITF) a anunțat marți suspendarea jucătorului. ''Acesta este unul dintre cele mai grele momente cu care m-am confruntat până acum. Nivelurile acestor substanțe depistate sunt atât de scăzute încât nu puteau să mă ajute în vreun fel la creșterea performanței. Vreau să precizez că nu am luat niciodată vreo substanță interzisă și sunt total împotriva dopajului.

În zilele următoare voi încerca să aflu de unde au provenit aceste substanțe pentru a putea clarifica total situația'', a spus Jarry pe rețelele de socializare. Tenismanul a menționat că a luat suplimente alimentare fabricate în Brazilia, la recomandarea medicului. Jarry (24 ani) a dat proba de urină pe 19 noiembrie, în timpul disputării Cupei Davis cu echipa sa națională.