Teodor Meleșcanu anunță o posibilă palmă pentru România© libertatea.ro

Teodor Meleșcanu anunță o posibilă palmă pentru România

, 7 știri, 15 vizualizări

'România, într-adevăr, în ultimele două mandate ale Comisiei, a avut portofolii extrem de importante. Oricum, cu foarte mulți bani. Este vorba despre comisarul pe Agricultură și comisarul pentru Dezvoltare Regională. Ambele sunt portofoliile din Comisia Europeană cu cea mai mare cantitate de bani. Deci, este greu de crezut că vom putea să avem și a treia oară un comisar care să fie într-adevăr pe un portofoliu care are în spate foarte multe proiecte și fonduri foarte importante.

La ora actuală, ceea ce se întâmplă este o discuție pentru a fixa cele patru-cinci poziții cheie la nivelul Comisiei, după care se va trece la etapa a doua. Din partea României, evident că există un interes pentru a avea un portofoliu care să fie cât mai apropiat de preocupările noastre, dar lucrurile acestea, în mod evident, vor face obiectul unor consultări.

Nu sunt foarte optimist că vom avea un portofoliu foarte gras, ca să mă exprim așa, dar în orice caz vom avea un comisar, pentru că regula este că fiecare țară membră are un comisar în Comisie, deci evident că nu vor fi probleme', a arătat ministrul, într-o conferință de presă susținută în contextul lansării președinției finlandeze a Consiliului UE.