Declarația 600. Teodorovici: Comasare a 5 formulare
Foto: www.money.ro

Declarația 600. Teodorovici: Comasare a 5 formulare

9 știri, 7

Autoritățile lucrează la comasarea a cinci formulare și se va merge pe estimarea veniturilor de către persoanele care le vor depune, a declarat marți Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, referindu-se la Declarația 600.

"S-a prorogat termenul până la 15 aprilie (termenul pentru depunerea Declarației 600, n.r.), timp în care noi vom propune echipei guvernamentale un nou mecanism, inclusiv cu actul normativ care schimbă din punct de vedere legal, care va fi aprobat în prima parte a lunii martie astfel încât nimeni să nu fie afectat, nici de primul termen de plată, nici de ce mai urmează. Săptămâna aceasta definitivăm mecanismul respectiv și apoi începe discuția publică pe fiecare propunere în parte", a spus Teodorovici, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că va fi o comasare de formulare pentru persoanele fizice.

"Sunt 5 formulare de acest tip. O să încercăm o comasare. Cei care au depus nu vor mai depune aceste formulare, în cazul în care sumele pe care dânșii le-au trecut în formularul inițial sunt mai mari decât ceea ce vor estima pentru anul în curs. Mergem pe o estimare, nu pe ce s-a realizat în 2017. Nu-și va pierde nimeni calitatea de asigurat. Vom veni cu o Ordonanță de Urgență înainte de cele 90 de zile astfel încât nimeni să nu-și piardă calitatea de asigurat", a precizat ministrul Finanțelor.

Pe de altă parte, șeful de la Finanțe a menționat că în ins...

    Citește pe jurnalul.ro