Teodorovici, despre impozitarea Bisericii: Pot discuta cu Patriarhul Daniel și la slujba de duminică
Foto: stirileprotv.ro

Teodorovici, despre impozitarea Bisericii: Pot discuta cu Patriarhul Daniel și la slujba de duminică

12 știri, 161

Întrebat dacă urmează o discuție cu Patriarhul Daniel despre impozitarea Bisericii, Teodorovici a răspuns afirmativ. „De ce să nu avem? Putem discuta orice fel de subiecte. Va fi o discuție informală. Putem avea această discuție chiar și la Biserică, la slujba de duminică”, a susținut ministrul Finanțelor, sâmbătă, la Antena 3, conform Mediafax.

De asemenea, Teodorovici a precizat că nu și-a schimbat opinia în legătură cu impozitarea Bisericii.

„Nu mi-am schimbat punctul de vedere, dar nu vorbesc despre o impozitare a Bisericii, doar a sublinia mult mai bine și mai clar rolul acesteia pe care îl are în societate față de problemele cu caracter social. Adică, acele sume rămân la Biserică, nu le ia statul. Iar Biserica, de acei bani, întreprinde activități pe care statul le menționează, și anume, cu caracter social: copii cu probleme, oameni cu dizabilități, oameni în vârstă”, a spus Eugen Teodorovici.

Chestionat cum verifică statul ce face Biserica, ministrul de Finanțe a susținut că s-ar aplica o sumă forfetară.

„Asta a fost ideea, discutăm împreună. Biserica a demonstrat că mult mai bine gestionează astfel de probleme, statul este coregent la acest capitol, de a avea grijă de probleme sociale. Astfel de acțiuni opresc acel curent negativ împotriva Bisericii!”, a declarat ministrul.

    Citește pe stirileprotv.ro