Teodorovici, despre indemnizația pentru mame: Se discută ca astfel de situații să fie acoperite
Foto: www.cotidianul.ro

Teodorovici, despre indemnizația pentru mame: Se discută ca astfel de situații să fie acoperite

7 știri, 8

Ministerul Finanțelor Publice caută o soluție pentru ca majorarea contribuțiilor sociale să nu genereze eventuale scăderi ale indemnizațiilor de creștere a copilului, a afirmat, marți, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

”Astăzi și mâine la Ministerul de Finanțe, Ministerul Muncii, se discută ca eventuale astfel de situații să fie acoperite legal, apoi și material. Nu spun care ar fi soluția. Ideea e să identificăm astfel de posibile situații, după care să vedem care e cea mai bună abordare astfel încât oamenii să nu piardă. Contează interesul omului”, a declarat Eugen Teodorovici.

Mamele care își iau concediul medical pre și/sau post natal de 126 de zile plătesc contribuții sociale majorate de la 10,5% în 2017 la 25% în 2018, astfel că indemnizația lor pentru acest concediu ar putea scădea proporțional, a declarat marți Claudia Sofianu, expert fiscal în cadrul EY România.

„Indemnizația aferentă concediului medical pre și post natal scade sau ar putea să scadă pentru că, în primul rând, cota de contribuție de asigurări sociale în cuantum de 10,5% până în decembrie anul trecut, crește – din ianuarie 2018 – la 25%. Avem astfel un procent mai mare care se datorează, ca urmare a transferului contribuției de asigurări sociale de la angajator la angajat. În al doilea rând, baza de calcul la care se aplică această cotă de contribuție este crescută, pentru că salariul mediu bru...

    Citește pe cotidianul.ro