Teodorovici: In sistemul de sanatate lipseste calitatea umana© libertatea.ro

Teodorovici: In sistemul de sanatate lipseste calitatea umana

, 7 știri, 7 vizualizări

In opinia lui Teodorovici, lipseste calitatea umana in toate domeniile, chiar si in sanatate.

"Ce ne lipseste? Poate ne suparam daca spunem asa, direct, cred ca totusi calitatea umana sau nivelul acesteia lipseste foarte mult in toate domeniile si, desigur, si in sanatate. Nu vreau sa vad medici care isi dau diplome. Pentru medici diploma in sine este pacientul a carui problema este rezolvata de medic.

(...) Cred ca, daca facem un sondaj in randul populatiei, cam aproape de 100% va spune de aceasta problema a calitatii umane. Oricat de defect ar fi sistemul, din toate punctele de vedere, infrastructura, medicatie, orice, cand vezi totusi un altfel de comportament cred ca e un lucru de la care se pleaca.

(...) Diferenta enorma de la o cheltuire eficienta a banului public in sensul indreptarii spre pacient, ca si calitate a serviciilor, si pana la cum se cheltuie astazi, diferenta este una foarte mare. Sunt lucruri care tin de latura umana. De aceea spun: calitatea umana a celor care sunt in acest sector, de la zona publica, adica minister, case de sanatate, spitale si pana la medicul de familie.