Teodorovici: Orice român normal la cap trebuie să aibă pe agenda sa scoaterea accizei la carburant
Foto: www.business24.ro

Teodorovici: Orice român normal la cap trebuie să aibă pe agenda sa scoaterea accizei la carburant

10 știri, 35

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat, joi, că are în plan pe viitor scoaterea accizei la carburant, argumentând că nu este adeptul taxelor și impozitelor numeroase și că "orice român normal la cap ar trebui să aibă pe agenda sa această posibilă măsură".

"Orice român normal la cap, nu numai că este de Finanțe trebuie să aibă pe agenda sa această posibilă măsură în vedere. Nu sunt adeptul unor taxe, impozite. Am zis mereu că trebuie să reducem numărul acestora, cunatumul lor", a afirmat joi, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă se are în vedere și o măsură de plafonare a prețurilor la carburanți, la fel cum se dorește pentru gaze, plafonare a prețului acestora până la 55 lei/Mw, Teodorovici a răspuns: "Zonele sunt diferite. Cele două companii și-au asumat niște investiții pe care nu le-a realizat. Aici poate fi vorba de o plafonare când scoți TVA. Eu personal mi-aș dori foarte mult, dar trebuie să te gândești că atucni când s-ar scoate, efectele ar fi la consumator, la pompă".

Guvernul va avea joi ședință, începând cu ora 13.00. Ministrul Finanțelor a anunțat că, la întrunirea de joi a Cabinetului Dăncilă, va fi o primă lectură a proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului maxim de vânzare a gazelor naturale din producția internă, ca prețul maxim de vânzare a gazelor naturale din producția internă la producători până la data de 30 iunie 202...

    Citește pe businessmagazin.ro