Teodorovici, plan pentru Complexul Energetic Hunedoara7Foto© realitatea.net

Teodorovici, plan pentru Complexul Energetic Hunedoara

, 30 știri, 33 vizualizări

'Va fi parte, pe lângă alte companii, atât publice, cât și private, în acest subiect al amnistiei fiscale, cum îi spunem noi', a spus ministrul Finanțelor. Întrebat despre o posibilă divizare a CEH, ministrul Teodorovici a răspuns că în cazul acestei companii se caută cea mai bună soluție economică, un act normativ în acest sens urmând să fie promovat, în cel mult două săptămâni, în ședință de guvern.

'Vor fi câteva discuții chiar și luni, la Guvern. Va fi și un act normativ - sperăm noi în maxim, dacă nu acum, miercuri, în ședința de guvern, săptămâna următoare - ordonanță de urgență în acest sens, astfel încât să fie găsită soluția economică cea mai bună. Știți că urmează și o amnistie fiscală pe care Guvernul urmează să o dea, plecând și de la nevoia pe care combinatul de la Hunedoara o are, și nu numai. Sunt mai multe discuții astfel încât lucrurile să fie exact cum își doresc cei din Vale (Valea Jiului, n.red.)', a arătat ministrul Finanțelor.

CEH a fost înființat în anul 2012 prin comasarea termocentralelor Mintia și Paroșeni și a minelor de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan, apreciate, la acea vreme, ca viabile. Conform datelor financiare de pe site-ul companiei, CEH înregistra la data de 30 iunie 2018 o pierdere netă de 164,5 milioane lei. La aceeași dată, datoriile totale ale companiei se ridicau la 1,607 miliarde lei, din care 1,133 miliarde lei la bugetul general consolidat.