Teodorovici: România are un plan foarte bine stabilit în privința trecerii la moneda euro3Foto© agerpres.ro

Teodorovici: România are un plan foarte bine stabilit în privința trecerii la moneda euro

, 15 știri, 11 vizualizări

"România și-a stabilit un obiectiv clar (de aderare la euro - n. r.) anul 2024. Chiar dacă suntem gata cu anumite cerințe, totuși decizia se ia la nivel european. România, în acest sens, are un plan foarte bine stabilit. Anul trecut, în decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne ținem de el, ne îndeplinim obiectivele, cum am făcut întotdeauna", a spus demnitarul.

Întrebat cum comentează discuțiile din Consiliul Uniunii Europene pe marginea unei Directive prin care ar putea fi introduse cote la produsele accizabile, de tipul alcool sau țigări, Eugen Teodorovici le-a apreciat ca fiind ''foarte intense", însă, în opinia lui, nu se va ajunge la o creștere de taxe "în viitorul apropiat".

"Știți foarte bine că propuneri pot să fie, dar important este să fie discutate și acceptate de toți miniștrii de Finanțe. Punctul meu de vedere, ca ministru de Finanțe și astăzi președintele ECOFIN-ului, este că orice fel de discuție vizavi de noi taxări, noi cote de taxare trebuie să se discute într-un cadru larg și amănunțit. Nu putem să ne jucăm cu astfel de lucruri la nivel european.