Teodorovici va fi șef peste Vamă© bzi.ro

Teodorovici va fi șef peste Vamă

, 9 știri, 9 vizualizări

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a anunțat că Guvernul va adopta, în luna iulie, o ordonanță de urgență care prevede scoaterea Vămii din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și punerea sub autorității Ministerului de Finanțe.

„Este într-adevăr este o dorință de a face o schimbare în zona de vamă și anume scoaterea Vămii de sub ANAF și punerea sub Ministerul de Finanțe, dar sub autoritatea Ministerului de Finanțe, adică o formă foarte slabă, în sensul de independență a structurii vamale. Vama trebuie să fie o structură independentă. Până în final de iunie o să prezentăm public actul normativ, ordonanța și hotărârea de guvern și la final de iulie să fie deja baza legală adoptată”, a anunțat Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament .

Acesta a afirmat că acest demers ar trebui discutat în ședința CSAT, fiind un subiect de siguranță națională: „Trebuie să fie o discuție în CSAT pentru că este un subiect foarte important, de siguranță națională aș putea spune, partea de vamă”.