Teren gratuit pentru tineri. Cum poți cere de la Primărie un teren pentru casă
Foto: www.libertatea.ro

Teren gratuit pentru tineri. Cum poți cere de la Primărie un teren pentru casă

6 știri, 48

Cum poți beneficia de teren gratuit pentru tineri de la Primărie? Tinerii care vor să-și construiască o casă pot primi, conform legii, un teren gratuit. Pentru a beneficia de această facilitate, solicitanții trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

Regulile pentru acordarea gratuită de teren pentru construirea unei case sunt prevăzute în Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, informează avocatnet.ro.

Persoanele care au vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani pot cere autorităților locale să li se atribuie o suprafață de teren în vedere construirii unei locuințe. Astfel, terenul este acordat pentru folosință gratuită câtă vreme există o casă construită pe el. Suprafața poate fi cumpărată ulterior de la stat.

„Prezenta lege reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani a unei suprafețe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuințe proprietate personală. Atribuirea terenului se face în folosință gratuită pe durata existenței locuinței proprietate personală, în limita suprafețelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, orașului, municipiului sau sectorului municipiului București în care este situat terenul”, se arată în actul normativ.

Atribuirea terenurilor es...

    Citește pe libertatea.ro