Termen în procesul Colectiv, la Tribunalul București
Foto: www.capital.ro

Termen în procesul Colectiv, la Tribunalul București

12 știri, 12

La Tribunalul București este programat, luni, termen în procesul Colectiv, după ce pe 15 ianuarie a.c. a fost admis ca dosarul în care sunt judecați pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei să fie reunit cu dosarul Colectiv în care sunt inculpați patronii clubului și fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Inițial, procurorii de la DNA și Parchetul General au trimis în instanțe trei dosare în legătură cu tragedia de la Colectiv: Tribunalul București - fostul primar Cristian Popescu-Piedone, Judecătoria Sectorului 4 - patronii clubului, Tribunalul Militar București - pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei.

Pe 15 mai 2016, Judecătoria Sectorului 4 a dispus reunirea la Tribunalul București a dosarului în care sunt acuzați patronii clubului cu cel în care este inculpat Cristian Popescu-Piedone, motivul invocat fiind faptul că în primul dosar a nu exista nicio instituție parte responsabilă civilmente, iar bunurile inculpaților nu acopereau despăgubirile cerute de victimele incendiului.

De asemenea, pe 6 decembrie 2017, Tribunalul Militar București a decis ca dosarul pompierilor să meargă la Tribunalul București, iar această din urmă instanță a confirmat, pe 15 ianuarie a.c., că este de acord cu această reunire. Decizia judecătorului de la Tribunalul București a fost primită cu aplauze în sala de judecată.

Patronii clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul ...

    Citește pe agerpres.ro