Tesla va renunța la mii de angajați din întreaga companie
Foto: adevarul.ro

Tesla va renunța la mii de angajați din întreaga companie

8 știri, 19

Vestea că gigantul american Tesla va renunța la mii de angajați a fost confirmată de Elon Musk care a afirmat că aceasta este soluția pentru încercarea de a reduce costurile companiei.

Tesla va renunța la mii de angajați din întreaga companie, în încercarea de a reduce costurile și de a accelera producția celui mai nou sedan al său, Modelul 3, potrivit Mediafax.

„Ca parte a acestui efort, precum și a nevoii de a reduce costurile și de a deveni profitabili, am făcut alegerea dificilă de a renunța la aproximativ 9% dintre colegii noștri din întreaga companie”, a email-ul trimis de Elon Musk angajaților săi.

CEO-ul Tesla spune că acestă uriașă schimbare nu va afecta capacitatea companiei de a accelera producția, ba chiar Tesla va deveni profitabilă în a doua jumătate a anului 2018.

După ce vara aceasta compania a cheltuit aproximativ 100 de milioane de dolari pe săptămână pentru producția noilor modele, Musk spune că în curând se vor produce săptămânal 5.000 de mașini din cel mai nou model, Modelul 3.

Analiștii nu sunt însă așa convinși că strategia adoptată de gigantul american va avea efectul scontat.

“Nu văd cum Tesla va supraviețui, având în vedere structura lor de capital, ceea ce înseamnă că au tone de datorii și pierderi masive continue”, a spus analistul John Thompson.

În anul 2017, Tesla a raportat o pierdere de 619 milioane de dolari, cea mai mare din istoria companie...

    Citește pe libertatea.ro


    Elon Musk, 4 luni
    Tesla concediază 9% din angajați pentru a-și reduce costurile