Theresa May a primit acordul Guvernului britanic să atace Siria, alături de SUA și Franța

Theresa May a primit acordul Guvernului britanic să atace Siria, alături de SUA și Franța

78 știri, 36

Theresa May a primit acordul Guvernului britanic să atace Siria, alături de SUA și Franța. Premierul britanic a convocat de urgență o ședință a Guvernului Britanic, în contextul în care Marea Britanie ia în calcul să se alăture la un atac al SUA în Siria, sprijinit și de Franța, transmite BBC.

Miniștrii britanici i-au dat acordul Theresei May să atace Siria, alături de SUA și Franța, aceștia fiind de acord că, „foarte probabil”, atacul chimic comis în orașul Duma aparține regimului condus de Bashar Al-Assad.

“Premierul a spus că este vorba despre un act șocant și barbar care a ucis până la 75 de persoane, inclusiv copii, în modul cel mai îngrozitor și inuman. Cabinetul a fost de acord că regimul Assad are un istoric privind utilizarea armelor chimice și este foarte probabil ca regimul să fie este responsabil pentru atacul de sâmbătă. Premierul a spus că este un exemplu suplimentar de eroziune a legislației internaționale în ceea ce privește utilizarea armelor chimice, un motiv de îngrijorare pentru noi toți.

În urma unei discuții în care fiecare membru prezent a avut o contribuție, Cabinetul a convenit că este vital ca utilizarea armelor chimice să nu rămână fără răspuns. Cabinetul a convenit asupra necesității de a lua măsuri pentru atenuarea suferinței umanitare și pentru a descuraja utilizarea în continuare a armelor chimice de către regimul Assad”, se arată într-un comun...

    Citește pe libertatea.ro