Rusia este „foarte probabil“ vinovată de otrăvirea lui Serghei Skripal, acuză Theresa May

Rusia este „foarte probabil“ vinovată de otrăvirea lui Serghei Skripal, acuză Theresa May

45 știri, 39

Theresa May spune că Rusia este „foarte probabil“ vinovată de otrăvirea lui Serghei Skripal, fostul spion rus aflat în stare gravă la spital, alături de fiica lui.

Premierul britanic a făcut aceste acuzații, luni, în Parlamentul britanic. Theresa May a mai spus că ambasadroul rus la Londra a fost chemat pentru a da explicații și pentru a răspunde acuzațiilor că otrăvirea fostului spion Serghei Skripkal și a fiicei lui a fost o acțiune directă a Rusiei sau rezultatul pierderii controlului asupra stocului rus de agenți neurotoxici.

Theresa May a mai spus, în fața parlamentarilor britanici, că Serghei Skripkal și fiica lui au fost otrăviți cu un agent neurotoxic de uz militar de tipul celor dezvoltate de Rusia.

Anterior, un reprezentant al poliției antiteroriste britanice a confirmat faptul că Serghei Skripal și fiica sa au fost victimele unui atac deliberat cu gaz iritant. Cei doi au fost găsiți inconștienți pe o bancă, într-un centru comercial din Salisbury.

Serghei Skripkal este un fost colonel al serviciilor de informații militare ruse acuzat de spionaj în favoarea MI6. El a fost condamnat în 2006, în Rusia, la 13 ani de închisoare, dar a ajuns în Marea Britanie în urma unui schimb de prizonieri între Londra și Washington.

Conform BBC, Serghei Skripal a fost plătit cu 100.000 de dolari pentru a furniza MI6, serviciul britanic de informații, numele agenților ruși prezenți pe...

    Citește pe libertatea.ro


    Donald Trump, 6 luni
    Lovitură de teatru în SUA: Donald Trump l-a DEMIS la prima oră pe ministrul lui de externe