Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Evaluarea procurorilor de rand înalt, în baza legii, nu a regulamentului CSM
Foto: adevarul.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Evaluarea procurorilor de rand înalt, în baza legii, nu a regulamentului CSM

10 știri, 46

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține, într-o postare pe Facebook, că „procedura de evaluare a procurorilor de rang înalt se realizează în baza legii și nu a regulamentului CSM, în măsura în care acesta cuprinde norme contrare legii”.

„O regulă elementară ! Procedura de evaluare a procurorilor de rang înalt se realizează în baza legii și nu a regulamentului CSM, în măsura în care acesta cuprinde norme contrare legii ! La nivelul ministerului justiției se realizează un studiu comparativ privind raportul dintre numărul de locuitori și numărul de magistrați, în statele membre ale UE”, a scris ministrul Justiției pe Facebook.

Reacția a venit după ce procurorul general Augustin Lazăr a declarat, într-un interviu, că ministrul Justiției a trecut linia roșie a separației puterilor în stat prin faptul că nu ar fi respectat procedura de revocare a procurorului șef DNA. Mai precis, Lazăr a afirmat că Executivul s-a erijat în denunțător și apoi evaluator al activității DNA, ceea ce ar încălca procedura.

O opinie pe acest subiect a avut și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a declarat joi, la București, că verificarea activității magistraților trebuie făcută de magistrați, nu de politicieni, iar din punctul de vedere al Comsiei nu este nimic în neregulă cu justiția.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene s-a întâlnit joi, la București, atât cu minist...

    Citește pe cotidianul.ro