Toader: Voi propune ca Inspecția Judiciară să se afle sub controlul Consiliului de management strategic
Foto: www.romaniatv.net

Toader: Voi propune ca Inspecția Judiciară să se afle sub controlul Consiliului de management strategic

9 știri, 10

"Nu voi decide eu, eu doar propun, dar cel mai curând probabil voi propune ca Inspecția Judiciară să se afle sub controlul Consiliului de Management Strategic, Consiliu format și coordonat de către ministrul Justiției, dar din care fac parte procurorul general al republicii, președintele Înaltei Curți, președintele CSM. Cu vor deliberativ, egal, cei patru, care sunt membri acum ai Consiliului de Management Strategic, au vot egal, vor decide și Inspecția Judiciară nu va fi politizată, îi vom spori independența, autonomia", a declarat Tudorel Toader, în cadrul ședinței Secției pentru Procurori din CSM de vineri.

Tudorel Toader declara, în 25 august, că a propus ca Inspecția Judiciară "să nu fie sub nicio umbrelă", nici la Consiliul Superior al Magistraturii, nici la ministerul Justiției.

"Miercuri, avansam și o altă propunere, o altă formulă, dar nu am văzut pe nimeni să spună că e bine sau nu, ca Inspecția Judiciară să nu fie sub nicio umbrelă, nici a CSM, nici a MJ, să fie o entitate autonomă, ca un corp de control în ghilimele, care verifică, să rămână autonomă, dar cu aceleași competențe, să aibă buget propriu, sediu, propriu, angajați proprii, competențe proprii și să răspundă pentru ceea ce face", a spus Toader la acel moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutul...

    Citește pe mediafax.ro