Torța olimpică a pornit la drum din Fukushima3Foto1Video© onlinesport.ro

Torța olimpică a pornit la drum din Fukushima

, 6 știri, 34 vizualizări

Articol de GSP.RO - Publicat joi, 25 martie 2021, 17:44 / Actualizat joi, 25 martie 2021 17:51

Cu 119 zile înainte de debutul Jocurilor Olimpice, japonezii au început festivitățile, dând startul, joi, ștafetei olimpice la Fukushima

În plină pandemie, Japonia încearcă să păstreze o desfășurare cât de cât normală a activităților care preced Jocurile Olimpice, o ediție amânată pentru 23 iulie-8 august. Joi, la Fukushima a pornit la drum ștafeta torței olimpice din complexul sportiv J-Village. Componentele echipei de fotbal feminin, campioane mondiale în 2011, au fost primele care au purtat flacăra olimpică în regiunea puternic afectată de un cutremur, de un tsunami și de o catastrofă nucleară în același an. Publicul nu a putut asista la această ceremonie.

Ștafeta flăcării olimpice va fi foarte diferită față de edițiile precedente: va trebui ca spectatorii să poarte mască și nu vor avea dreptul să aclame. Torța olimpică va traversa 47 de prefecturi înainte de a ajunge pe stadionul național din Tokyo în data de 23 iulie. Flacăra olimpică se afla în Japonia de anul trecut, dar amânarea pentru 2021 a oprit și ștafeta. Luna aceasta, Comitetul de Organizare a anunțat că spectatorii veniți din străinătate nu vor avea dreptul să asiste la Jocuri, fiind posibilă și impunerea unor limite pentru cei din Japonia.