Traian Băsescu îi desființează pe pompierii care au intervenit la Colectiv: Mai antrenați au fost ospătarii de la Bamboo3Foto© a1.ro

Traian Băsescu îi desființează pe pompierii care au intervenit la Colectiv: Mai antrenați au fost ospătarii de la Bamboo

, 10 știri, 17 vizualizări

Traian Băsescu a criticat în termeni foarte duri prestația pompierilor care au intervenit, în urmă cu patru ani, la incendiul de la Colectiv,  arătând că mai antrenați decât aceștia au fost ospătarii din clubul Bamboo.

”Ori trimiteai ospătari pentru acea intervenție, poate ăia erau mai buni, la Bamboo ospătarii au evacuat oamenii și nu a fost afectat nimeni și a ars la fel cum s-a întâmplat și la Colectiv. Dar ospătarii erau antrenați pentru situația în care apărea incendiu, ISU nu a fost antrenat pentru situația în care a apărut un incendiu”, a spus Traian Băsescu, la un post de televiziune.

„A fost evident faptul că toate structurile ISU au fost absolut depășite de eveniment, dacă un șef de acolo întreba dacă a fost activat Planul roșu. Vă dați seama în ce harababură și devălmășie au venit acolo cei care trebuiau să salveze cât se putea salva. Calificativul pentru dezordinea de acolo este cel mai prost calificativ cu putință pe care-l poate primi o structură națională specializată în intervenții de acest tip. Nu are legătură cu campania. (...) Înregistrarea arată o pregătire zero pentru intervenție la momente grele, antrenament zero”, a mai afirmat fostul președinte.