Băsescu: PMP nu va susține o moțiune de cenzură a PSD
Foto: www.romaniatv.net

Băsescu: PMP nu va susține o moțiune de cenzură a PSD

35 știri, 33

„Nu am avut nicio întâlnire nici cu Liviu Dragnea, nici cu Călin Popescu Tăriceanu și nici nu vom susține moțiunea PSD”, a spus liderul PMP, întrebat dacă s-a întâlnit cu cei doi pentru a discuta despre susținerea moțiunii de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu.

Liderul PMP a susținut că PSD a făcut „o mare porcărie”, pe care trebuie să o rezolve singuri. „Știți în ce situație suntem? Aștia au făcut o mare porcărie în interiorul PSD- și ar vrea să le-o rezolve opoziția. Să și-o rezolve singuri”, a conchis Traian Băsescu. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la finalul Comitetului Executiv Național, că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu care miercuri va fi dezbătută și votată, context în care va avea discuții cu parlamentarii de la toate partidele pentru a o susține.

Potrivit articolului 113 din Constituție, Camera Deputaților și Senatul, în ședință comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moțiuni de cenzură, cu votul majorității deputaților și senatorilor. Moțiunea de cenzură poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor și se comunică Guvernului la data depunerii. Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere.

Dacă moțiunea de cenzură a fost respinsă, deputații și senatorii ...

    Citește pe romaniatv.net