Traian Băsescu și soția, la coadă, la vot4Foto1Video© libertatea.ro

Traian Băsescu și soția, la coadă, la vot

, 9 știri, 33 vizualizări

EUROPARLAMENTARE 2019.  Scrutinul de duminică este unul extrem de important atât pentru situația în care se află Uniunea Europeană, dar și pentru România, prin prisma referendumului la care românii au fost chemați să spună dacă vor stat de drept sau nu, a declarat președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu.

"Este un scrutin extrem de important atât prin situația în care se află Uniunea Europeană, trebuie să creăm un nou început al Uniunii Europene. Pe de altă parte, pentru România, avem acest referendum convocat de președinte în care românii sunt chemați să spună dacă vor stat de drept sau nu. De fapt, ăsta e mesajul de fond al întrebărilor, al celor două întrebări și aici în mod clar trebuie să răspundem pozitiv celor două întrebări, prin prezență, de bună seamă", a afirmat Băsescu, după ce a votat la Liceul 'Jean Monnet' din Capitală.

Fiind întrebat dacă România a avut stat de drept în ultimii ani, președintele de onoare al PMP a precizat: "Oricum este mai de drept decât a fost până-n 2004, dar în mod categoric trebuie corectat".