″Tramvaiul poeziei″ va circula între 10 septembrie și 1 octombrie în Capitală4Foto© romanialibera.ro

″Tramvaiul poeziei″ va circula între 10 septembrie și 1 octombrie în Capitală

, 7 știri, 5 vizualizări

Organizația nonguvernamentală Arta nu Mușcă, în parteneriat cu Primăria Capitalei și Societatea de Transport București – STB SA, le oferă bucureștenilor ocazia de a citi și de a asculta poezie într-un tramvai de pe linia 1, în perioada 10 septembrie -1 octombrie.

„Poezia nu mușcă”! Chiar în anul în care România sărbătorește Cartea, „Tramvaiul Poeziei” va rescrie mersul călătorilor din Capitală în luna septembrie. Ei se vor bucura de cărți de poezie și muzică jazz. Simultan, va avea loc și un concurs de poezie pentru tinerii poeți și vor fi organizate lecturi performative în spații alternative, cu scopul de a aduce poezia mai aproape de publicul larg, de a le oferi trecătorilor accesul la lectură și de a contribui la coeziunea locuitorilor Capitalei.

„Spațiile publice merită experimentate și poetic, de aceea mi-am propus să aduc poezia mai aproape de publicul larg, într-un mod inedit, artistic și educativ. În 2019, nu e romantic, e necesar să luăm parte la poezia orașului și să găsim frumusețea în forme alternative.”, declară cu entuziasm Loredana Munteanu, fondatoare a organizației nonguvernamentale Arta nu Mușcă.