Trecem la ora de iarnă. Cum vor fi afectate organismele4Foto© romaniatv.net

Trecem la ora de iarnă. Cum vor fi afectate organismele

, 9 știri, 25 vizualizări

Atenție, români! Se schimbă ORA 2019: trecem la ora de iarnă. Deși au existat multe controverse în ultima perioadă în ceea ce privește trecerea la ora de iarnă, în 2019, România va face în continuare această schimbare.

Trecerea la ora de vară, respectiv ora de iarnă a fost introdusă în Germania în 1980, și mult mai devreme în alte state membre UE, în ideea economisirii energiei. Trecerea de la ora de iarnă se face după echinocțiul de toamnă, când durata nopții este mai mare decât cea a zilei. Prin introducerea mecanismului de schimbare a orei s-a urmărit să se beneficieze cât mai mult de lumina naturală și să se reducă seara folosirea luminii artificiale. De aceea, primavara cesurile se dau înainte cu o oră, iar toamna se dau înapoi, câștigându-se practic o oră.

Așadar, în ceea ce privește schimbarea orei, regula este simplă: primăvara se dă ora înainte înainte, iar toamna se dă ora înapoi. Schimbarea orei nu este simultană în toate țările, datorită diferenței de fus orar. Conform Convenției fusurilor orare, ceasul arată pentru fiecare punct de pe Pământ același minut și aceeași secundă, iar diferențele dintre ore sunt date de faptul că, la fiecare 15 grade longitudine, apare o ora în plus.