Trei adulți și cinci copii, evacuați în Timiș din cauza viiturilor8Foto2Video© observatornews.ro

Trei adulți și cinci copii, evacuați în Timiș din cauza viiturilor

, 21 știri, 80 vizualizări

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Elena Megherea, a declarat că, având în vedere situația creată de ploile abundente și creșterea alarmantă a cotelor pe anumite râuri din județul Timiș, comanda inspectoratului județean a dispus creșterea capacității operaționale, prin chemarea pompierilor aflați în turele libere, la Detașamentul de Pompieri Lugoj și Stația de Pompieri Făget.

”Peste 100 de pompieri cu mai multe motopompe de mare capacitate, motopompe transportabile și electropompe sunt pregătiți să intervină în zonele cu pericol de viituri și inundații. În urma ploilor abundente și a scurgerilor de pe versanți în localitatea Fârdea, s-a produs o viitură care a afectat 13 gospodării. Pompierii au evacuat trei adulți și cinci copii din locuințele afectate. Au fost evacuate, de asemenea, mai multe animale domestice și bunuri materiale”, a afirmat Megherea.

Din cauza ploilor, s-au format torenți, pâraie, viituri rapide, creșteri rapide și depășiri de cote la Gladna (bazinul superior, în amonte de acumularea Surduc).