Trei gărzi și 29 de deținuți uciși în timpul unei revolte dintr-un penitenciar de maximă securitate din Tajikistan2Foto© observator.tv

Trei gărzi și 29 de deținuți uciși în timpul unei revolte dintr-un penitenciar de maximă securitate din Tajikistan

, 6 știri, 6 vizualizări

Cel puțin 32 de persoane, 29 de deținuți și trei gardieni, și-au pierdut viața într-o revoltă la un penitenciar situat la periferia capitalei Dușanbe, a informat luni Ministerul de Justiție din Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală, transmite EFE.

"Revolta a fost organizată de membri ai grupării teroriste Stat Islamic (SI), relevă comunicatul ministerului, citat de agenția rusă TASS. Evenimentele, care s-au desfășurat duminică, au început atunci când un grup de deținuți a capturat trei angajați ai închisorii și i-a asasinat cu arme albe.

Potrivit Ministerului de Justiție, cei care au inițiat revolta au eliberat apoi opt deținuți, tot din SI, care se aflau încarcerați în camere de izolare, după care au ucis cinci deținuți cu scopul de a-i intimida pe ceilalți închiși în penitenciar. Totodată, au incendiat infirmeria, au luat ostatici și au încercat să fugă.