Trei minori din Pitești, ridicați cu mascații după ce au anunțat bombe pe Aeroportul Otopeni4Foto1Video© stirileprotv.ro

Trei minori din Pitești, ridicați cu mascații după ce au anunțat bombe pe Aeroportul Otopeni

, 11 știri, 91 vizualizări

Trei minori sunt urmăriți penal pentru infracțiunile de amenințare teroristă și complicitate la amenințare teroristă, anunță DIICOT. Adolescenții sunau la Aeroportul Otopeni și la mai multe secții de poliție, ascunzându-și identitatea cu ajutorul unor dispozitive informatice, și anunțau plasarea unor bombe.

Inculpații fac parte dintr-un grup de tineri care și-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse, se arată într-un comunicat DIICOT.

Tinerii au sunat de mai multe ori la Aeroportul Henri Coandă București-Otopeni, pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată, au sunat și la mai multe secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte, mai precizează comunicatul DIICOT.