Trei noi stațiuni turistice in Romania4Foto© businessmagazin.ro

Trei noi stațiuni turistice in Romania

, 7 știri, 152 vizualizări

În urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, la solicitarea autorităților administrației publice locale și, totodată, ținând cont de potențialul turistic, dar și resursele naturale și antropice, localitățile Bala (jud. Mehedinți), Beiuș (jud. Bihor) și Mădăraș (jud. Bihor) au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local.

Situată într-un cadru depresionar, comuna Bala este o veche așezare, atestată documentar încă din vremea lui Mircea cel Bătrân, din 10 iunie 1415. Datorită izvoarelor mezotermale slab sulfuroase oligometalice și a nămolului sapropelic, a obținut în urmă cu patru ani statutul de stațiune balneoclimaterică.

Prin valorificarea acestor resurse, existând aici și o bază termală de tratament, zona se bucură de o afluență turistică impresionantă, fiind cea mai căutată din acest colț de țară. Mai mult decât atât, Bala este inclusă în Ruta Națională a Orașelor și Stațiunilor Balneare Istorice din România. Însă, în localitate se pot practica și turismul cultural-istoric, de tranzit, sportiv sau de agrement.