Trei români vor fi judecați în Franța pentru furtul a trei diamante în valoare de un milion de euro2Foto© stirileprotv.ro

Trei români vor fi judecați în Franța pentru furtul a trei diamante în valoare de un milion de euro

, 5 știri, 28 vizualizări

Furtul a avut loc în anul 2017 și a fost pregătit atent timp de patru luni. Doi dintre hoții români s-au prezentat unui bijutier care vindea diamante drept un cuplu armean, care dorea să investească în pietre prețioase. Aceștia au stabilit să se vadă din nou la Milano cu comerciantul de bijuterii. Apoi, s-au întâlnit, pentru a treia oară, în Mazamet, în luna august, când presupușii cumpărători au apelat la un specialist independent să examineze pietrele prețioase deținute de comerciantul Nishit Shah.

După încheierea tranzacției, bijutierul a plasat pietrele prețioase într-o cutie sigilată, în așteptarea transferului bancar promis de cuplu, în valoare de 1,1 milioane de dolari (1 milion de euro). Însă, a doua zi, după ce nu a primit bani, bijutierul a deschis cutia și a descoperit că aceasta era goală. „Este o metodă clasică, ceea ce numim un hoț cu mâini de aur - specialiști internaționali cu talent pentru a sustrage obiecte de valoare”, a precizat sursa apropiată anchetatorilor francezi.

Cei doi români care s-au prezentat drept cuplu au fost arestați câteva săptămâni mai târziu în Nisa, unde poliția a confiscat mai multe mașini și ceasuri de lux, precum și pietre prețioase reale și false dar și bani falși. Presupusul specialist, tot român, a fost arestat în noiembrie 2017 în Modane, un sat din Alpii francezi situat la granița cu Italia, unde s-a găsit asupra sa un diamant fals.