Trei studenți din Mexic au fost uciși, după ce au fost răpiți, iar cadavrele dizolvate în acid
Foto: www.romaniatv.net

Trei studenți din Mexic au fost uciși, după ce au fost răpiți, iar cadavrele dizolvate în acid

7 știri, 36

Cei trei studenți au dispărut în timp ce se întorceau de la o filmare în afara orașului Guadalajara, în cadrul studiilor la universitate.

Daniel Diaz, 20 de ani, Marco Avalos, 20 de ani, și Salomon Aceves Gastelum, 25 de ani, au fost răpiți, torturați și apoi executați, după care corpurile lor neînsuflețite au fost dizolvate în acid, au transmis luni anchetatorii.

"Cadavrele lor au fost dizolvate în acid pentru a nu mai rămâne nicio urmă", au spus investigatorii.

Testele ADN au permis identificarea anumitor resturi umane ca fiind ale lor într-o casă unde săptămâna trecută au fost găsite mai multe butoaie cu acid.

Potrivit unor martori, studenții ar fi fost răpiți de un grup de 6-8 bărbați, care i-ar fi forțat să urce în mașinile lor.

Dispariția tinerilor a declanșat mai multe manifestații în țară, iar regizorii mexicani celebri Guillermo del Toro și Alfonso Cuaron, laureați cu Oscar, și-au exprimat sprijinul pentru studenți.

Responsabila cu ancheta, Lizette Torres, a spus că asasinatele au fost comise fără îndoială de cartelul Noua Generație din Jalisco, o grupare criminală puternică ce acționează în regiune.

Nu există indicii care să arate că studenții "ar fi avut vreun fel de legătură cu acest cartel", a spus ea într-o conferință de presă.

Anchetatorii consideră totuși că un apropiat al victimelor a fost implicat într-un cartel rival și că studenții ar fi fost uciși ca act...

    Citește pe romaniatv.net